Obaveštavamo zainteresovane predlagače da je Evropska komisija dana 20. novembra 2023. godine objavila informativni poziv kojim najavljuje raspisivanje restriktivnog poziva za Mrežu Evropskih digitalnih habova- za države pridružene programu Digitalna Evropa za 20. decembar 2023. godine.

Predlagači koji budu izabrani na osnovu javnog konkursa za učešće u nacionalnom izboru kvalifikovanih predlagača za prijavu predloga projekta Digitalni inovacioni hab Srbije biće u mogućnosti da podnesu prijavu za dodelu bespovratnih sredstava u okviru ovog poziva. Rok za podnošenje prijava je od 20. decembra 2023. godine do 10. aprila 2024. godine i predlagačima iz Republike Srbije na raspolaganju je budžet u iznosu 1.6 miliona evra.

Više informacija o uslovima, načinu prijave, ciljevima, potrebnoj dokumentaciji, rokovima za realizaciju i drugim pojedinostima u vezi sa restriktivnim pozivom dostupno je na ovom linku.

Imajući u vidu da je Evropska komisija propisala da se predlog projekta izrađuje za period od 48 meseci, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija napravilo je shodno tome izmene u tački 13. Procenjeni troškovi  projekta za formiranje i rad haba Prijavnog obrasca. Takođe, izmenjen je i tekst Javnog konkursa u delu II Cilj, oblasti i pravo učešća tako da sadrži i informaciju o objavljenom informativnom pozivu i link ka veb stranici gde se poziv i sve potrebne informacije nalaze. Napominjemo da u svemu ostalom, javni poziv ostaje nepromenjen i podsećamo da je rok za podnošenje prijava 4. decembar 2023. godine.

Izmenjena dokumentacija nalazi se u nastavku.