Direktor Biroa za razvoj telekomunikacija Međunarodne telekomunikacione unije – ITU, Kosmas Zavazava, uputio je ministru informisanja i telekomunikacija, Mihailu Jovanoviću, čestitku povodom Dana državnosti Republike Srbije.

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija prenosi čestitku u celosti:

„Veliko mi je zadovoljstvo da, u ime Biroa za razvoj telekomunikacija (BDT) Međunarodne unije za telekomunikacije (ITU), prenesem Vama, Vašoj vladi i građanima Srbije naše pozdrave i čestitke povodom Vašeg Dana državnosti koji proslavljate 15. februara. Vlada Srbije nastavlja da doprinosi našem radu na digitalnom razvoju od čega koristi ima na milione ljudi širom sveta. Uveren sam da će naša saradnja i partnerstvo u predstojećim godinama još više jačati na obostranu korist. Moja kancelarija u Ženevi, kao i kancelarija Međunarodne telekomunikacione unije za područje Evrope će nastaviti blisko da sarađuje sa Srbijom na unapređenju održive digitalne transformacije i smislenog povezivanja, kako bi svaka zajednica i svaki pojedinac mogli da imaju povoljan pristup informacionim i komunikacionim tehnologijama u cilju socio-ekonomskog razvoja. Poštovana Ekselencijo, primite izraze mog dubokog poštovanja i lepe želje za Vaše lično zdravlje i blagostanje, kao i za napredak i prosperitet prijateljskog naroda Srbije“, istakao je Kosmas Zavazava.

Podsetimo, Jovanović i Zavazava održali su bilateralni sastanak u okviru Bledskog strateškog foruma, u avgustu prethodne godine gde su razgovarali o značaju digitalizacije i inovacija u Republici Srbiji, kao i Projektu izgradnje širokopojasne telekomunikacione infrastrukture u ruralnim predelima naše zemlje.