Министар информисања и телекомуникација у Влади Републике Србије, Михаило Јовановић и руководећи партнер у организацији Propulsion Дарко Соковић, потписали су Меморандум о сарадњи у области спровођења пројектних активности усмерених ка развоју и унапређењу медијске, дигиталне и информационе писмености у Републици Србији за 2022 – 2024. годину.

„Сарадњом са организацијом Propulsion тежимо унапређењу заједничких циљева,  медијске и дигиталне писмености свих грађана Републике Србије. Наши тимови теже ка новим пројектима која ће побољшати ове теме у друштву, као и важност информационе безбедности у тој функцији. Желимо да новим пројектима допремо до свих грађана, а посебно наших најмлађих“, истакао је министар Јовановић.

„Ко год да смо – родитељ, дете, наставник, новинар, службеник јавне управе, компанија, инфлуенсер, грађанин – вештине критичког размишљања и креативног решавања проблема у сложеном дигиталном окружењу пресудно обликују наш живот. Министарство и ми на истом смо задатку: удружујемо снаге да бисмо свакоме пружили могућност да буде медијски и дигитално спретан и писмен грађанин. Кроз програм ’Нова писменост’ који партнерски спроводимо с USAID-ом и друге пројекте, желимо да се ове теме нађу у темељима савременог, конкурентног српског друштва“, нагласио је Дарко Соковић.